#recenzija · Znanje

Šetač knjiga – Carsten Henn

Znanje

Tragate li za štivom koje će vam ugrijati srce, napuniti vas pozitivom i pružito bajkovitu priču i likove, posegnite za ovim romanom.

Carl je razumio ljude koji su skupljali knjige kao što drugi skupljaju poštanske marke. Koji su voljeli prelaziti pogledom po hrptovima jer su u knjigama živjeli ljudi s kojima su se osjećali povezano, jer su se ondje odvijale sudbine koje su i sami dijelili. Ili bi voljeli dijeliti. Koji su oko sebe okupljali knjige kao da je riječ o stambenoj zajednici dobrih prijatelja.

Emocije, citati, topla ljudska riječ sve to pršti iza ovih korica. Šetač knjiga osvojiti će svakog knjigoljupca.

S veseljem će se o njoj govoriti mjesecima nakon čitanja i jednoga dana vidim ju kao klasik, kao primjerak koji ide u svaku malu, kućnu knjižnicu.

Carl Kollhoff bio je knjižar kojeg svaka mušterija voli. Bio je onaj tip osobe koji svoj posao voli više od života. Netko tko odvaja slobodno vrijeme za povezivanje s tim istim mušterijama. Carl je veliki knjiški moljac. Jednoga dana neočekivano gubi posao, a u njegov (sada) prazan život upada djevojčica s neobičnim imenom i veoma mlada, ali i mudra glava.

Uz pomoć te devetogodišnjakinje i knjiga, njegov će život ipak dobiti neki smisao. Moć koja se stvara između redova u knjigama i razgovora među ova dva posebna bića, liječi sve.

Čovjek je pri kupnji knjiga slobodan. To je ono čarobno u tome. Sve nam se u životu nameće, ali barem još možemo odlučiti što ćemo čitati.

Od mene, velika preporuka. 🙂

Prijevod: VANDA KUŠPILIĆ

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s