#recenzija · Indigo knjiga

Zaplet – Jean Hanff Korelitz

Indigo

Ono što počinje kao sasvim poznata priča, pretvara se u roman koji ledi krv u žilama. Priču koju nitko ne bi volio doživjeti, osjetiti na vlastitoj koži i rasplet koji je van svake granice zdravog razuma.

Ne zanimaju me previše etikete. Mene samo zanima priča. Zaplet je ili dobar ili nije. Ako nije dobar, ne može mu ni najbolje pisanje na svijetu pomoći. Ako jest dobar, loše mu pisanje ne može nauditi.

Jacob je postao popularan zbog tuđe slave. Učinio je nešto jako sebično i zlobno, prisvojio je tuđe zasluge, ali ono što nije znao jest da netko gleda. Netko sa strane ima još gore planove i neće ga pustiti tek tako.

Isprva, mala poruka i upozorenje koje daje do znanja da netko ipak zna što se zbiva. Ti si lopov. Ovo je plagijat… Jake gura pod tepih ta sitna upozorenja nadajući se da trol s interneta neće dospjeti u njegov stvarni život, ali stvari nisu tako lake. Netko je ipak naumio zagorčati mu svaki trenutak slave. Netko će mu oduzeti sve što je on oduzeo kada je odlučio prisvojiti tuđu priču pod svojim imenom. Kada se drznuo na pladnju servirati nečiji život i ukrasti nekome slavu, priču, ime.

Tajne, laži, prijetnje.. sve što dobar triler treba sadržavati Zaplet ima. Sam naziv romana dobro je izabran jer glavna poanta priče nosi veliki šok. Dosta toga će se zakuhati i zadati nam muke dok razmišljamo o svemu, a krajnji ishod je priča za sebe.

Šokantno, eksplozivno i bombastično! Kakav završetak. Dugo će se pričati o Jacobu i njegovoj priči. Kod mene je ova knjiga pobrala sve simpatije. Mislila sam da će teško nadmašiti Slom (iako jesu žanrom potpuno različite) ali jest. Ova mi je knjiga donijela puno više onog žara, akcije, razmišljanja i napstosti. Svaka stranica bila je sve zanimljivija, doslovno letite kroz radnju.

A tek kada saznate taj kraj… wow! Imate moju iskrenu preporuku.

Uspješan si samo onoliko koliko ti je uspješna posljednja knjiga i dobar si samo onoliko koliko ti je dobra sljedeća knjiga. Zato šuti i piši.

Prijevod potpisuje: GORAN GLAMUZINA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s