#recenzija · Sonatina

Kletva mračna i samotna – Brigid Kemmerer 

Sonatina

Rhen je naočit, bogat mladić. Prijestolonasljednik! No, nije sve tako savršeno. Uklet je. Zla, moćna čarobnica proklela ga je kada je imao svega osamnaest. Kletvu poništava jedino prava ljubav. Djevojka koja se iskreno zaljubi u njega. Ali kako će to uspjeti kada svaku djevojku mora “silom” ili na prijevaru dovesti? Kako, kada se pretvara u čudovište! A ne uspije li… Rhen umire.

Šanse su sve manje i on polako odustaje, ali posljednja nada je neustrašiva Harper. Djevojka iz potpuno druge okoline, svijeta. Odvažna i jaka budući da su je nedaće okružile odavno, bolesna majka i brat koji je u dugovima, kamatari na njenim plećima… Harper definitivno zna što je život i borba!

Jedna kobna večer i njeno dobro srce dovele su do toga da sluga kraljevića Rhena otme nju umjesto druge “žrtve” i tako se našla licem u lice s ukletim mladićem.

Kletva? Kraljevstvo? Čudovište? Zar to postoji? Stotinu misli i osjećaja, ali Harper odluči slijediti srce. Hoće li ju to koštati? I čega? Na vama je da saznate.

Za sve ljubitelje bajke “Ljepotica i zvijer”. Ova priča je daleko mračnija, strašnija i teža, ali savršeno prati tu nekakvu atmosferu i ovijena je plaštom čarolije, bajke.

Likovi su zbilja originalni. Daju nam neki novi uvid u ljubav, odnose, zajedništvo. Unatoč svemu; okolnostima, nepoznanstvu i strahu, Harper i Rhen se nekako drže skupa i čuvaju si leđa. Koliko god je to moguće obzirom na njegovu sudbinu i nekontroliranu kletvu koja ga pretvara u čudovište. Rhen je zapravo mladić koji proživljava pakao. Svaki dan u tom dvorcu, podsjetnik na ono što se dogodilo njegovoj obitelji, život uz glazbu koja stalno svira istu melodiju, paranje kože i preobrazba… stvarno je snažan karakter! A s druge strane Harper je netko tko je poseban. Djevojka koja se ne uklapa u nekakav standard i klasiku. Definitivno posebna i nezaboravna.

Njihova privlačnost je neopisiva.

Naravno da je ovo prvi nastavak i iz Sonatine su već najavili drugi. Stiže uskoro. To mi je izinmno drago jer se ovakva priča mora čitati do kraja. Posebno je i to što nismo dugo čekali na nastavak pa je uzbuđenje, oduševljenje i sjećanje još uvijek jednako jako.

Iskrena preporuka za ovaj nadolazeći “straaašni” vikend. Samo pripazite, jednom kad otvorite korice ove bajke, nećete ih htjeti ispustiti sve dok ne dođete do samoga kraja. 😉

Hvala na čitanju recenzije!

Prevela s engleskog: Ana Briški Đurđevac

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s