#recenzija · Stilus Knjiga

Kako ubiti vlastitu obitelj – Bella Mackie

Stilus knjiga

Grace Bernard bila je neplanska beba. Njezina majka ostala je trudna s čovjekom koji je imućan i koji je već imao isplaniran život, određen brak i vlastitu obitelj. Cijeloga života njena se majka patila, a Grace je odrastala da željom da se osveti muškarcu koji je ispio život iz nje i zbog kojega je naposljetku preminula.

Odlučila se malo poigrati i eliminirati jedno po jedno, svakog užeg člana obitelji koji uživa u životu koji je trebao biti Gracein.

No, onda se dešava pravi preokret, jedna nezgoda, svađa, slučajnost i Grace završi u zatvoru. I to ne zbog ubojstava članova svoje obitelji nego zbog zločina koji nije počinila. Očajna Grace zapisuje svakodnevno svoju priču koju mi pratimo dok ona leži u zatvoru.

Planovi, otkačene ideje, prljavi naumi i više nego originalan glavni lik ovaj roman diže visoko na ljestvicu najčitanijih knjiga. Istovremeno jezivo, mračno i bolesno, ali i humoristično na brojne načine. Grace je junakinja koju nitko nikada neće zaboraviti. Ukoliko ste voljeli Finlay Donovan, ovo će vam biti nova najdraža “negativka”.

A što se tiče samog kraja, tu tek kreće nova lavina pitanja, potencijalnih novih zločina… što reći osim da želim još od ove junakinje.

Mnoge postupke osuđujemo svi i svjesni smo da za bilo kakvu vrstu zločina treba odgovarati, ali ovaj roman je mračna satira o visokom društvu, klasičnim toksičnim odnosima unutar zidova skupih kuća i priča o neželjenom djetetu koje traži pravdu.

Ukoliko tragate za originalnim štivom koje će vam pružiti par sati zabave i odmora za glavu posegnite za ovim romanom. Svidjeti će vam se.

Prijevod potpisuje: Dražen Čulić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s