#recenzija · Koncept izdavaštvo

Ljeto kada sam postala lijepa – Jenny Han

Koncept izdavaštvo

Za mene zima gotovo uopće nije bila važna. Važno je bilo ljeto. Cijeli sam svoj život mjerila u odnosu na ljeta. Kao da ni ne živim dok ne počne lipanj, dok ne dođem na tu plažu, u tu kuću.

Isabel svake godine ljeto provodi s majčinom prijateljicom i njezina dva sina. Ljetnikovac na plaži sve je što jedna djevojka može poželjeti; bazen, komad privatne plaže, tulumi uz vatru i dva neodoljiva brata.

Conrad kao mrgud, i stariji brat. Onaj privlačni, suzdržani, zatvoreni. Onaj u kojeg je Isabel zaljubljena od malih nogu.

I Jeremiah, mlađi brat, drag, srdačan i onaj koji je uvijek tu. Onaj koji vas voli iz sjene.

Njih troje savršena su grupa za zafrkanciju, druženje uz kokice i film, plivanje u bazenu i obiteljski ručak pun smijeha. No, tog ljeta nešto se mijenja. Isabel je odrasla, skoro je punoljetna, a dečki su odlučili priznati sami sebi da im se ta djevojka sviđa. No, koji će imati više hrabrosti i sreće? Čije ljeto će biti okupano suncem, a kome stiže hladan tuš?

Bilo je to ljeto koje nikada, nikada neću zaboraviti. Bilo je to ljeto kad je sve počelo. Bilo je to ljeto kad sam postala lijepa. Jer prvi put sam se osjećala tako.

Jenny Han donosi jednu prekrasnu, opuštajuću, laganu priču. I obećavam vam, nećete se odvojiti od nje dok ne dođete do samoga kraja. Ovi likovi ugrijati će i najhladnija srca. Što da kažem, osim da jedva čekam nastavak uz kraj koji obećava nove zavrzlame, puno ljubavi i nova priznanja. Jedva čekam.

Ljeto kada sam postala lijepa prvi je dio trilogije, a Koncept nam je već pripremio drugi dio, dok posljednji nastavak stiže za par tjedana. To je ono što me posebno veseli. Ovakav angažman oko prijevoda ovoliko dobre trilogije, samo dodatno pojačava oduševljenje pričom. Poseban je osjećaj kada svega pet dana nakon čitanja u rukama imate nastavak i još znate da i treći dio dolazi uskoro, doslovno nećemo zaboraviti niti jednu rečenicu iz ove knjige, a imati ćemo u rukama i sam kraj trilogije. Savršeno.

Imate moju najveću preporuku. Bilo da tražite idealan poklon za mrzovoljnu tinejdžericu ili ste vi sami u duši veliki romantičar i ljubitelj teen priča, ovo su knjige za vas. Jenny uistinu zna kako ugrijati naša srca i kako izmamiti osmijeh na lice pomoću pisane riječi.

Prijevod potpisuje: SANJA ŠČIBAJLO

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s