#recenzija · Vorto Palabra

Tajne Salema – Stephen King

Vorto Palabra

Ponekad se pitam vrište li i sami zidovi tih kuća zbog strahota koje se zbivaju u snovima njihovih stanara.

Salem krije brojne tajne. Njegovi mještani nisu niti svjesni tame koja se skriva u pojedinim kućama. Stvorova koji vrebaju iz mraka, opasnosti koja izlazi kada noć padne…

Ben Mears se vraća u rodni grad sa željom da napiše još jednu dobru priču i riješi se nekih starih demona, ali nije ni svjestan da dolazak u Salem zapravo donosi nove, još strašnije demone. One kojih se nikada neće moći riješiti i koji će ostaviti vječne ožiljke na njemu. U tom gradu upoznaje neke nove ljude i zajedno s njima baca se u lov. U nadi da će zaustaviti zlo koje je poharalo ulice Salema. Jednostavno ne može okrenuti glavu i zanemariti tolike smrti, odnosno, napade, ubojstva.

Zlo, tama, jeza, tajne, napadi, sve to čini ovu knjigu kraljicom svoga žanra. King je samo dokazao svoju titulu i uspio dobiti dodatne riječi hvale s ovom knjigom. A ovo, novo izdanje donosi sa sobom i izbrisane prizore te dvije kratke priče. Nešto što se u prijašnjim izdanjima nije nalazilo, tako da se ovaj primjerak mora smjestiti na policu svakog obožavatelja!

Prijevod: JELENA PATAKI ŠUMIGA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s