#recenzija · Znanje

Plesni koraci – Nicola Yoon

Znanje

Postoje ti neki autori koji vam slome srce iznova nakon svakog čitanja, ali kojima trčite s veseljem. Nicola Yoon majstorica je u stvaranju posebnih, snažnih i nezaboravnih tinejdžerskih romana. Ali onih teških zbog kojih se rastužite, naježite, prigrlite koljena dok vam suze klizu niz obraze. Da, Plesni koraci upravo to su učinili i meni.

Problem sa slomljenim srcem nije u tome što te to ubije. Problem je u tome što te ne ubije.

Evie je djevojka koja je pročitala brdo ljubavnih romana. Netko tko je takvu literaturu gutao u danu, skladištio na police i ponosno pričao o pročitanom. Ali Evie više ne vjeruje u ljubav. Nakon što su joj se roditelji razveli pod uistinu teškim okolnostima, ona gubi svaku nadu u iskrenu ljubav.

Nemam više osjećaj da mi knjige pripadaju. Ljubavne su priče poput bajki: ne treba u njih vječno vjerovati.

I onda jednoga dana, mala knjiga i predskazanje mijenjaju sve. Evie se pruža uvid u budućnost nekoliko parova iz njenog života. Neke su blistave, a neke tužne, tmurne, a ona ni sama nije svjesna zašto joj se to dešava i tako ju put nosi u plesni studio gdje i sama upoznaje svoju ljubav… onu u koju više ne vjeruje.

X je sve ono što ona nije. Odvažan, pustolovan, optimističan, spreman za novu ljubav, siguran, odlučan, strastven… Ples koji oni plešu nije vođen samo pokretima stopala nego i srcima. Kada jednom zaiskri među njima, teško će se ugasiti taj plamen.

Šarmantno, duhovito, srčano i strastveno. Baš poput plesova koji X i Evie plešu, snažne emocije izviru iz svake stranice ove knjige.

Pripremite se na to da vas srce malo zaboli, ali i da se vaš knjiški život obogati za jednu nezaboravnu priču.

Imate moju najveću preporuku.

Prijevod: KARMELA CINDRIĆ

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s