#recenzija · ARC · Mitopeja

Djevojka s medvjeđim govorom – Sophie Anderson

Mitopeja

Jednoga bih dana voljela otkriti priču o svojoj prošlosti i nadam se da je magičnija od pukoga odbacivanja mene kao neželjene bebe. Nadam se da je to skaska prepuna čudesa što objašnjava tko sam i zašto sam drugačija, zbog čega čujem kako si drveće šaptom prenosi tajne, i zbog čega stalno osjećam privlačenje gvozda.

Janka je oduvijek tragala za istinom; tko je ona? Mamočka joj je priznala da je pronađena kao djevojčica u pećini u kojoj su spavali medvjedi. Jednoga dana dolazi do velike promjene u njenom životu i onaj glas koji ju oduvijek odvlači u gvozd sada postane vrisak.

Janka odlazi saznati istinu o sebi. Opasno, prepuno legendi, tajni, bića koja vrebaju iza grmlja i drvenih kuća… spremno da vas odvede u neki drugi svijet. Tamo gdje čuda postoje i gdje je sve moguće.

Kriju se tu tako priče o Kući na kokošjim nogama, Kletvi Velike lipe, Medvjeđem djetetu, Vučjoj pandži i još njih par…

Janka je djevojčica koja uči. O svijetu oko sebe i samoj sebi. Pred njom su brojne odluke, spoznaje koje nisu baš ugodne, ali tu je i njeno sazrijevanje. Uz krasnu Mamočku i podršku prijatelja Saše i posebnog Anatolija, ona uistinu ima snagu medvjedice. Ne samo fizičku nego i psihološku. Ova je djevojka primjer jednog borca, uzora za one djevojčice koje još tragaju za inspiracijom.

I po prvi put otkako su mi izrasle medvjeđe noge shvaćam da izgled mojeg tijela ne mijenja tko sam, a ni gdje mi je mjesto. Ništa me neće spriječiti da se vratim svom domu.

Posegnuti za ovom pričom bilo je kao uskočiti u vrtlog koji će me vinuti natrag u djetinjstvo. U naručje bake koja mi priča posebne legende i priče. Srce mi je naraslo za dva broja. Dobiti šansu da kao čitatelj osjetiš taj žar, unikatnost i ljubav kojom je pisana ova priča… U srcu to pali vatru, a u krvi budi samo najtoplije emocije.

Imate moju najveću preporuku.

Presretna sam što u rukama držim ARC djela za koje sam sigurna da će osvojiti svakoga čitatelja. 🙂

Prijevod potpisuje: Vladimir Cvetković Sever

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s