#recenzija · Fokus na hit

Recenzija antropocena- John Green

Fokus na hit

Jeste li se ikada zapitali kako razmišlja vaš najdraži autor? Što se skriva u njegovom umu kada ne piše novi roman? Kako gleda na svijet, ljude, ma na sve ono što nas okružuje?

Ova knjiga otkriva upravo to. Prekrasna je ovo zbirka o recenzijama John Greena.

John je uplivao u vodu prepunu svega, a isplivao je ostavljajući za sobom za nas brojna pitanja, o čovječanstvu. Ponekad kroz neku poštapalicu, a ponekad uz detaljno, bogato, slikovito opisivanje svakodnevice. Svega onoga s čim se borimo, svih onih potencijalnih problema.

Iako se čini da je ova knjiga laka, to baš i nije tako. Opširno je ovdje obrađen današnji svijet, imamo servirane Greenove misli i emocije koje će nas zbilja baciti u razmišljanje. Ovaj autor dokazao je da možeš savršeno pisati romane i da te ljudi zbog toga mogu voljeti, ali isto tako, da je više nego poželjno pokazati obožavateljima drugu stranu sebe, ogoliti se, predstaviti im se jer; voljeti će te još više. Sigurna sam da je uspio. Mislim da je podigao ljestvicu kada netko kaže “ovo mi je najdraži autor”. Sada ga možemo voljeti i cijeniti i više. Jer nam je dao dio sebe. Ovoga puta to nije bila izmišljena priča, likovi. Ovoga puta je to on uz kritiku na stvarni svijet. I obožavam ga. 🙂

Prijevod: TIHANA KVOČIĆ

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s