#recenzija · Stilus Knjiga

Čuvarica priča – Sally Page

Stilus

Koliko je godina tada imala? Prisjeti se da to nije važno dok si dijete, tada o sebi nikad ne razmišljaš kao o mladoj osobi. Ti si samo ti, prihvaćaš odgovornost i krivnju ne shvaćajući da su mnogo veći negoli možeš podnijeti ni da se s takvim teretom trebaju nositi samo odrasli.

Obična žena, gotovo neprimjetna u napornim radnim danima, a toliko posebna. Janice skuplja životne priče. Spremačica je i rado sluša, upija i sprema priče svojih klijenata.

Jedno jedino pravilo vrijedi – o sebi ne priča, svoju priču drži samo za sebe. Doduše, Janice misli kako ona ni nema priču vrijednu spomena. Ali u toj mudroj ženi se krije možda najveća priča. Najsnažnija. Ona koja će trajati zauvijek.

A kako bi ti, da ga jebeš, mogla znati kakva je Janice? Nikada nisi razgovarala s njom.

Jednoga dana Janice ipak razbija tu ljušturu u koju se uvukla pa s gospođom B. otvara temu svoga života. Priča joj priču o tajnama koje leže skrivene u ladicama pod najdebljim dekama i osjeća se jako dobro. Gotovo da je ponovno prodisala.

Janice je jedan snažan lik koji na prvu djeluje hladno, pomalo dosadno i nepristupačno, ali kako priča teče, tako se sve više otvara i daje nam male dijelove sebe. Nama kao čitateljima ostaje nam jedino pružiti joj razumijevanje, podršku i interes za ono što nam priča. Jer njena je priča zbilja vrijedna slušanja.

Snažna, nezaboravna, potresna, ali prožeta jakim, divnim prizorima o ljubavi prema najbližima.

Ali stvari ponekad treba pustiti da idu svojim tokom; ne mogu se požuriti, ma što oni izvana mislili.

Uzmite ovu knjigu u ruke bez očekivanja pa na kraju, kada zatvorite ove divne korice, zahvalite sami sebi. Zašto? Zato što ste odlučili poslušati priču Janice. Žene koja ima itekako nešto za ispričati. I žene koja će vas naučiti. Što to? Saznajte sami… 😉

Prijevod: Dražen Čulić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s