#recenzija · Fraktura

Sirena s Crnog školja – Monique Roffey

Fraktura

Tragate li za posebnom pričom, onom o kojoj su pjevali mornari i ona koja se prenosila s koljena na koljeno u malim gradovima, ovo je knjiga za vas. Nije ovo priča samo o Sireni nego i priča o ljubavi, upoznavanju, prihvaćanju, spasu kao trenutnom olakšanju i nadi.

Trbuh mu je podrhtavao od želje i straha i divljenja jer znao je što je ugledao. Ženu. Baš tamo, usred vode. Ženu crvene kože, ne crnkinju, ne Afrikanku. Ne žutu, ne Kineskinju, ni onu zlatne kode iz Amsterdama. Ne ni plavu ženu, plavu kao prokleta riba. Crvenu.

David ju je tako ugledao nenadano, jednoga dana dok je pjevušio i svirao svoju gitaru. Dozivao ju je, očajno. Bila je to njegova najveća želja. Upoznati ju. Prići joj.

Ali jednoga dana stari ribari ulovili su njegovu muzu. Mučili, dok ju nisu izvukli na brod, a onda su od nje planirali napraviti atrakciju, zaraditi dobre novce. Istovremeno ponižavajući je i gledajući ju kao seksualni objekt. No sudbina je uplela svoje prste. Bacila je tako svjetlo na put Davida, svjetlo koje ga je odvelo ravno pred nju, Sirenu. Odluči spasiti ju i skriva ju u svoj dom.

Tamo njih dvoje doživljavaju romansu vrijednu svih pjesama, filmova i knjiga. Sirena prelazi u ljudski oblik, mladu ženu koju su davno proklele ljubomorne žene, a njih dvoje bliži su jedno drugome no što bi ikada dva obična ljudska bića mogla biti.

Ukrala mu je život. Zapalila je njegovo srce i začarala njegova osjetila.

Ali život mora biti okrutan. Život nosi i odnosi. Vječnost možda postoji u nekom drugom univerzumu. Stoga je priča ove fatalne Sirene i Davida otišla u jednom drugom pravcu. Na vama je da saznate kamo. Od mene imate preporuke. Uistinu mi je želja da ovaj naslov dopre do čitatelja. Bila bi velika šteta da prođe ispod radara.

Prijevod potpisuje: SANJA ŠČIBAJLO

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s