#recenzija · Znanje

Najljepše priče iz Tisuću i jedne noći – Stefania Leonardi Hartley

Znanje

Pružite si povratak u djetinjstvo uz Najljepše priče iz Tisuću i jedne noći. Probudite ono dijete u sebi i s osmijehom na licu uživajte u najpoznatijim pričama koje gotovo svi znamo napamet.

U tvrdim, šarenim koricama kriju se posebne priče, jednostavno prepričane, lako shvatljive i najmlađima, ali dovoljno zanimljive da i odraslima čitanje pruža veliki gušt. Sve je to dodatno zaslađeno ilustracijama.

Kriju se tu tako Magarac i bik, Aladin, Sindbad, Priča o Šeherezadi, Ribar i duh, Pijetao i lisica, Princ Kamar al-Zaman i kineska princeza, Čarobni konj, Princ Zain i kralj duhova, Učeni princ i princeza čarobnica, Ali Baba, Bader i Džauhara.

To su gotovo sve priče koje su nama roditelji pričali, a i koje smo skupljali u onim malim, džepnim izdanjima. Moje su nažalost otišle dalje odavno, ali evo, tu je naše Znanje s ovim savršenim, tvrdoukoričenim izdanjem koje će trajati i doći u ruke (nadam se) moje unučadi jednoga dana.

Ukoliko tražite nešto posebno, za svoje mališane ili poklon nekome ili ste vi sami ljubitelji “povratka u djetinjstvo” poput mene; imate moju preporuku.

Prijevod potpisuje: MARIJA PERICA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s