#recenzija · Mozaik knjiga

Tiha vatra – Paula Hawkins

Mozaik knjiga

Ono što započinje kao napeta, intrigantna priča o jednom ubojstvu, pretvara se u dugu, opsežnu dramu. Priču o tri žene i njihovim životima.

Na nama je da otkrijemo krivca ili da pak pričekamo sam kraj. 🙂

Zapaliti stvari. Zapaliti. Zapaliti zapaliti zapaliti.

Carla, ožalošćena teta i posljednji član njegove obitelji. Laura, nestabilna, mlada djevojka s kojom je proveo noć ili Miriam, susjeda koja skriva razne tajne? Tko je ubio Daniela?

Autorica se pobrinula da se dobro upoznamo sa životima glavnih junakinja. Na pomalo dosadan način, opisuje svaku i spominje nepotrebne detalje koji vas samo odvlače od glavne priče i raspleta u ovom romanu.

Jedino Miriam pruža tu neku napetost i njen život je posebno zanimljiv, upečatljiv i u tim stranicama ćete pronaći toliko potrebnu radnju i kvalitetne opise kojima se nadate kada krenete čitati Tihu vatru.

Život ne može stalno biti zabavan, Janine. Katkada čovjek jednostavno mora biti odrastao.

Nedostatak konkretnih događaja izuzev ubojstva s prvih stranica, doprinosi nezadovoljstvu. Budući da sam od Paule očekivala savršeno uvrnutu priču (kao Djevojka u vlaku) ova baš i nije ispunila moja očekivanja. Ne mogu reći da me razočarala jer ipak ima taj jedan element napetice s određenim stranicama koje nam pričaju jednu drugu priču, ali to otkrijte sami… no, nije mi pružila sate razmišljanja niti grickanja noktiju, spajanja komadića u cjelinu, traganja. Nekako je sve bilo dosta mlako. Nažalost, puno problema je utrpano u knjigu, ali ništa nije razrađeno potpuno. Ostali smo gladni informacija.

Ne mora značiti da se knjiga vama neće svidjeti, znam da je kod mene dojmove pokvarilo preveliko očekivanje koje sam u sebi nosila zbog omiljene mi Djevojke u vlaku.

Pročitajte i javite mi svoje dojmove. Želim čuti kako se vama svidio taj mali dio napete priče koji se krije unutra i tko je poput mene s veseljem čekao baš te stranice? Možda nekome i to popravi dojmove. Paula svakako ima dara za pisanje i neću odustati od njezinih romana niti išta slično. Ova jednostavno nije ispunila sve ono što sam željela, ali je bila dobar predah od teških tema u kojima sam plovila zadnjih par čitanja.

Prijevod potpisuje: VESNA VALENČIĆ

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s