#recenzija · Znanje

O ženama i soli – Gabriela Garcia

Znanje

Ukoliko tragate za jednom snažnom, potresnom ženskom pričom, za sudbinama koje će vas duboko prodrmati, O ženama i soli roman je za vas.

Slabost. Ne, mi smo snaga.

Nekoliko žena, povezano sitnicama, djelima, osobama iz prošlosti, svaka u traganju za vlastitim mjestom u ovom svijetu. Svaka sa svojim ranama, ožiljcima i teškom sudbinom.

Autorica je splela mrežu svega najtežeg, stvari o kojima se rijetko priča, onih događaja na koje pognemo glavu, iz straha, srama? Navike?

Teško je ovo djelo, potresno i nezaboravno iako nema puno stranica niti previše opisa, poanta je jasna. Žena ženi treba kao prijateljica, ne kao vuk. Žena treba svoj glas, svoje ja. Mjesto u ovom okrutnom svijetu.

Ako dopusti boli da počne sipiti, trebat će joj nešto ili netko da zaustavi to puštanje krvi. Samo je jedan način da se ubije bol. A onda i težina toga: svakodnevni trud, trezvenost. Kako je vuče za noge, drži je okovanom.

Pružite podršku ženama oko sebe jer nikada ne znate što kriju njihova četiri zida. Često živimo nesvjesni tuge koju proživljavaju naši najbliži, trebamo se ponekad osvrnuti i malo više brinuti za drage nam ljude.

Suosjećajte, slušajte, volite i branite. Svim srcem.

Prijevod potpisuje: MIRJANA VALENT

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s