#recenzija · Sonatina

Knjižnica na obali mora – Roisin Meaney

Sonatina

Dopustite si ljubav ovoga ljeta. Ludo, iskreno i nesebično se zaljubite u likove ove priče, neka vas Fairweather uvuče u svoju bajku.

Ovo je priča o tragediji; Lil je ostala bez obitelji i od tada nije progovorila niti riječi. Priča o usamljenima; baka Beth ostala je bez kćeri jedinice, udovica je već godinama, a dane krati u svojoj maloj knjižnici uz klub ljubitelja knjiga. No, možda je vrijeme da u svoj život doda još nešto ili nekoga. I priča o ranjenima; tajanstveni, simpatični Tom. Strana osoba u tom malom gradu. Predstavlja se kao majstor, netko tko bi mogao vršiti sitne popravke, ali i izrađivati unikatne predmete za malenu trgovinicu brbljave Olive Purcell. No, koja je njegova tajna?

Nije tražio ljubav. Nije mislio da će ikada više biti sposoban za takvu vrstu povjerenja.

Kako vrijeme prolazi, članovi kluba polako krenu vjerovati u onu da vrijeme liječi sve rane. Tko će kome pomoći i čije će rane konačno dobiti debeli sloj melema koji će ih zacijeliti?

Otvorite ove korice i saznajte i sami. Neće vam biti žao. 🙂

Knjižnica je postigla uspjeh i svi su bili sretni što postoji, ali ponekad čovjek poželi nešto više od knjiga. Poželi nešto više od izmaštanih likova koji vode izmišljene živote. Poželi da se stvari događaju u stvarnosti.

Upravo ovo vam nude likovi iz ove priče. Daju osjećaj stvarnosti. Sva ta priča, poštapalice, odnosi u malom mjestu gdje svi sve znaju, teške emocije, sve to vam zvuči poznato. Svi smo se u tom jednom pronašli. Neki i žive tako. Knjižnica na obali mora uistinu je kvalitetna životna drama koja pruža nadu u bolje sutra. Ljepši, šareniji pogled na ono što tek treba doći. Vjetar u leđa.

Ovo je štivo pravi izbor za ljeto i to ne u smislu da vas kratko zabavi nego da vas okrijepi, pruži vam zaokruženu priču i lijepu pouku koju ćete pamtiti zauvijek. Neka vam ljeto bude obilježeno posebnim knjigama. Čitajte Roisin Meaney. Imate moju iskrenu preporuku.

Prijevod potpisuje: ANA KNEŽEVIĆ

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s