#recenzija · Egmont Hrvatska

Alice Feeney – Njegova priča, njezina priča

PULS – čitaj najbolje

Ubojstvo je oduvijek nešto strašno čak i kada ne poznaješ žrtvu. A tek kada si ju poznavao? Kada je tvoj život usko povezan s tim mjestom, žrtvom, a i osobom koja istražuje to ubojstvo? Upravo to se dešava u ovoj priči. Povezani su svi. Svatko zna svakoga i svatko krije nešto. Svi imaju dvije verzije istine, a pričaju onu koja im u danom trenutku najviše odgovara. Istina, laž, istina, laž, probaj otkriti…

Policijski inspektor Jack nije mogao ni sanjati da će žena s kojom je imao aferu biti pronađena, mrtva.

Reporterka Anna Andrews dvije je godine uživala u statusu voditeljice, ali sada se sve mijenja, na tu poziciju vraća se žena koja stiže s rodiljnog dopusta što Annu opet baca u kut, mračni, prašnjavi kut nebitnih reportera… no, istoga dana pronađeno je tijelo i sada ona ima šansu dobiti priču vrijednu spomena. Nešto što će ju vinuti na tron u novinarskim vodama. Ali nije sve tako jednostavno. Ovo nije jedan od slučajeva u kojima će joj pomoći boca vina, lijepa haljina i smiješak.

Ovoga puta morati će se susresti s njim. I s duhovima prošlosti koje ne želi blizu sebe. Ipak, bliže su no ikada. Grebu po prozorskom staklu poput grančica nošenih vjetrom u olujnoj noći.

Vrijeme je.

Ponekad istina nije ono što vidimo očima. Ponekad je istinu potrebno dobro prekopati, osjetiti i pronaći. Stvari su ispod površine uvijek drugačije boje.

Njegova priča, njezina priča donosi nam pogled na nekoliko ubojstava i to iz dva ugla. Zapravo, i tri 😉 Imamo stranu inspektora Jacka i onu, stranu reporterke Anne Andrews. A tu je i treći dio, tek pokoja stranica koja će začiniti stvar iz perspektive ubojice. No, tko je od njih dvoje iskren, a tko laže? I na kraju dana, laže li itko, postoji li možda treći krivac? Na vama je da saznate.

Kako se radnja bude otkrivala, tako ćete imati valjda šest teorija o tome tko je ubojica. Za svakog sumnjivca imamo valjani razlog, ne možemo vjerovati doslovno nikome. I to je ona posebna čar ovako dobro napisanog trilera. Izgubiti ćete se u vlastitim mislima. Dok ne dođete do samoga kraja, mišljenja se mijenjaju svako malo, a onda šok, spoznaja! Otkriće.

Mudro oko trileraša i redovno čitanje “s povećalom” kod mene je pomoglo da otkrijem o čemu se radi (pred sami kraj) iako sam previdjela pojedine detalje od kojih mi se želudac grčio prilikom čitanja… ovu knjigu morate pročitati!

Zanima me postoji li itko tko će odmah pogoditi tko se krije iza svega ili će svi imati bar tri teorije? 🙂

Imate moje preporuke.

Prijevod potpisuje: IRA MARTINOVIĆ

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s