#recenzija · Mozaik knjiga

Noć kad je nestala – Lisa Jewell

Mozaik knjiga

Bila je spremna na sve to, iako je smatrala da je krivo. Jer tako se to radi, zar ne? Kad imate bebu. Kad imate muškarca koji vas voli. Udate se za njega.

Koliko jedna noć može promijeniti sve? Zar je moguće da sve ono što smo znali o jednoj osobi, da sve ono što smo voljeli ne postoji? Mogu li ljudi nositi masku tako snažno, mogu li isplesti mrežu laži koja će vas bespovratno vezati za njih?

Lisa u ovoj knjizi stvara baš to. Privlači nas poput pauka koji plete, vreba i na koncu, ima svoj plijen serviran u “vlastitom domu”. Na pladnju.

Meni ne bi smetalo biti obožavan.

Tallulah nije ni svjesna koliko će se njezin život promijeniti. Smatrala je da se rješava okova, osobe koju ne želi pored sebe, imala je plan, ali sve je pošlo po zlu. Toliko jako da više nije sigurna postoji li još uvijek nada za nju…

Godinu nakon, spisateljica Sophie useljava se na mjesto koje je savršen opis njenih romana, fikcije… a kada jednoga dana u vrtu pronađe poruku na kojoj piše samo: OVDJE KOPATI počinje avantura njezina života. Sve ono o čemu je pisala, postaje stvarno i nije sigurna koliko joj se ta spoznaja sviđa. Može li na kraju sve ispasti dobro?

Tu sve započinje, pomisli Tallulah dok uvlači trbuh i tapša dlanom tkaninu svoje ljetne bluze, zamišljajući novi život koji je čeka na drugoj strani noći, kada bude slobodna i bude mogla što god želi. Tu sve započinje.

Tajne, obiteljske traume, luda ljubav, požuda koja nas gura u grijeh, laži, spletke i prijateljstva koja razaraju živote. Već dobro poznati stil Lise Jewell koja zbilja nikada ne zakaže kada su u pitanju ovakve priče. Čitaju se u dahu, pružaju uvid u nekoliko života te krate vruće ljetne dane uz veliku dozu napetosti.

Sam kraj je ono što mi se posebno svidjelo. Element iznenađenja nije nedostajao iako sam skoro znala, ostala sam iznenađena i zadovoljna, a moja očekivanja su ispunjena.

Od mene svakako preporuka! 🙂

Prijevod potpisuje: IGOR RENDIĆ

Hvala na čitanju recenzije,

S police

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s