#recenzija · Fraktura

Noćni pjevač – Johanna Mo

Fraktura

Znate li one detaljne, ali ne dosadne krimiće? Opširne, ali u savršenoj dozi? Noćni pjevač je upravo to. Zanimljiv, brutalan, detaljan, ali ne naporan stil pisanja. Ja sam oduševljena!

Smrt mladog dečka potresla je i detektive. Tko je mogao biti takvo čudovište? Hanna je obilježena još u prošlosti. Njezin otac je ozloglašeni mještanin, ubojica. Ni sanjati nije mogla da će raditi na slučaju povezanim s ljudima od kojih je davno pobjegla. Ali to je život, baca nas pred teške izazove i uvijek nam daje onoliko koliko možemo podnijeti. Samo što to teško shvatimo. Nekada to bude fer, a nekada vraški nepošteno.

Hanna Duncker daje obećanje nekadašnjoj prijateljici da će saznati tko je ubio njezinog sina te se uz kolegu baca na posao. Neće stati dok ne otkriju zašto je dobri Joel bio meta? I čija meta?!

Krivi tragovi, ispitivanje svjedoka i osumnjičenih, vraćanje u prošlost na dan smrti te previše stvari koje se ne poklapaju i konstantna sumnja. U sve. Obiteljsko nasilje, diskriminacija, nasilje, nevjera… Jezivo genijalno!

Moram vam priznati da je Johanna mene nasamarila. Redovno mi pišete kako obožavate švedske krimiće te njihov rasplet. Ovu ćete obožavati x2. Nema niti trunke dosade, a niti jedne stranice viška. Sve je apsolutno sjelo na svoje mjesto, savršeno. Ja se samo iskreno nadam da nećemo dugo čekati na prijevod idućeg naslova u serijalu. Ovo je nešto što zaslužuje biti na našem tržištu. 🙂

Imate moju apsolutnu preporuku!

Prijevod sa švedskog: Elizabeta Vrbančić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s