#recenzija · Stilus Knjiga

Prijelom – Dani Atkins

Stilus knjiga

Šokantno, potresno, novo. Prijelom nam daje uvid u jednu originalnu i posebnu priču.

Sam uvod daje naslutiti da se radi o osebujnim likovima kojima se život poremeti nakon tragedije. Pet godina poslije, život ih ponovno spaja povodom svadbe jedne djevojke iz ekipe. Stare rane još uvijek vrište bol i krvare, koliko smo spremni otkinuti krastu i ponovno osjetiti ono žarenje i vrtoglavicu?

Rachel je spletom okolnosti doživjela malu nesreću te se budi u bolnici i spoznaje da život koji je živjela ne postoji. Odjednom je sve drugačije. Ponovno je s Mattom, dapače, zaručeni su, njen otac je izliječen, nema više raka i Jimmy je živ! Pa kako je to moguće?

Život u agoniji, odricanje svih želja i planova, ožiljak na licu, ništa od toga nije postojalo? Rachel se ne može tek tako pomiriti s tim i spremna je saznati što se uistinu dogodilo nakon što je ozlijedila glavu… a kako doći do istine kada svi oko vas pričaju neku novu verziju, kada ne prepoznajete vlastitu garderobu, stan, ne sjećate se svoga radnog mjesta, jednostavno ste uvjereni da niste bili tamo. Nikada…

Jezivo, napeto i intrigantno do samoga kraja.

Stranicu po stranicu, upoznajemo sve više situaciju i likove. U glavi se rađaju dvije teorije, ali koja je prava?

Moram priznati da sam prvo vjerovala u jednu pa u drugu, a sam kraj me vratio u prvo uvjerenje iako s dodatnih par detalja…

Knjiga je toliko genijalno napisana, inteligentna priča i teška sudbina, ali stil je jednostavan, potpuno je pitko i čita se u dahu.

Zapitati ćete se nekoliko puta ima li sreće, ljubavi i nade za našu protagonisticu? Zar je sve tako sivo?

Ponosno dodajem da je knjiga ispunila sva moja očekivanja. Dapače, dala mi je i više. Malu knedlu u grlu i dvije večeri prikovane uz dekicu, čašu vina i Rachelinu potragu. A istina je samo jedna.

Na vama je da otkrijete što se zapravo dogodilo. 😉

Imate moje iskrene preporuke!

S engleskog preveo: Josip Kovačević

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s