#recenzija · Hena com

Nebeska tijela – Jokha al Harthi

R E C E N Z I J A

Hena com

Nebeska tijela vode nas u malo drukčiji svijet. Na samom početku imamo obiteljsko stablo kako bi se lakše snašli u onom što slijedi.

Knjiga prati nekoliko života. Prvenstveno osmišljena kao roman o tri sestre; Mayya, Asma, Khawla. Sestre, ista krv, a toliko različite sudbine… Kako listamo stranice tako upoznajemo i druge likove. Šeik, Zarifa, London, Sanjar, Salim, Abdallah…

Kroz knjigu se često mijenjaju perspektive i prebacujemo se s događaja na događaj. Stoga je potrebna potpuna koncentracija. Ali jednom kad vas priča uvuče – nećete imati niti jednu zamjerku. Sve o čemu ćete misliti je “kakvi su to zakoni?”, “kako će priča završiti?”… Hoće li svatko dobiti što zaslužuje? A ono što priželjkuje? Imamo li mi, ljudi, pravo na želje?

Iako je stil pisanja drukčiji i radnja nije ono što ste možda prvo zamislili, Nebeska tijela ostavit će traga. Preporučila bih ju svakome, neovisno o žanru kojeg inače preferira. Zato što je ovo jedna od onih koje se pamte. Jedna zbog koje se naježite, zamislite, zapitate…

Knjiga koja će vam pokazati koliku slobodu i privilegiju imate. Zašto? Jer donosite odluke sami za sebe. Jer birate za koga ćete se udati, gdje i kako ćete roditi, kao i samo ime vlastitog djeteta. A nekome je i to luksuz.

Ali svijet se mijenja. Počevši od London. 😉

Imate moje iskrene preporuke.

Hvala na čitanju recenzije. 14.09.2020.

S engleskog prevela: Mirna Čubranić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s