#recenzija · 24 sata knjige

Mračna svitanja – Aly Martinez

R E C E N Z I J A

24 sata knjige

Charlotte Mills je pulmologinja. Poznata kao radoholičarka, radeći od jutra od sutra zapostavila je svoj život. Potpuno. Svaku mogućnost da pronađe onu zraku svjetlosti, sreće, ona je srezala… namjerno.

Posljedica je to traume zbog gubitka sina koji je imao samo šest mjeseci. Otet je i već godinama mu nema ni traga.

I upravo takav je njen život sve dok ne upozna Portera Reesea.

Porter je samohrani otac. Ima prekasnu malu kćer te sina koji vodi borbu sa bolesti. Porter im se trudi biti posvećen maksimalno uz vođenje restorana sa svojim mlađim bratom.

Kada u njegov život uđe žena tamnih očiju, sve staje. Mijenja se. Porter više ne može zamisliti ni trenutak bez nje. Njih dvoje se momentalno povežu, prepoznaju jedno u drugom tu prazninu, bol, tugu… imaju nekakav svoj mjehurić kada su skupa i tad im je savršeno. Nema osude. Nema pitanja. Samo njih dvoje. Bez straha, srama…

A što kada je prošlost previše bolna? Kada nove spoznaje prijete da će isplivati? Kada se sve ljulja i postane ugroženo?

Možda će neki od vas pomisliti kako je ovo klišej priča, ali daleko je od toga. Moram vam priznati kako je mene prilično obuzela. U jednom sjedenju sam doslovno progutala sve stranice ove knjige. I zahvalna sam nebesima, a i divnom izdavaču 24 sata knjige što su mi odmah poslali i drugi dio ove savršene priče (koji ću čitati već večeras) 😉

Mračna svitanja uopće nije priča o klasičnoj slomljenoj ženi i oštećenom muškarcu koji se sretnu i tu se desi kemija, uz povremeni prekid bez razloga i brzu miridbu, zatim bajkovito stanje i to je to.

Ne, Mračna svitanja je knjiga sa vrlo kompleksnim likovima. Charlotte je žena koju svakoga dana nagriza krivnja, žena koja se svako jutro budi sa dobro poznatom boli, traga za novim informacijama, nečim što bi ju spasilo, odvuklo od tuge, samoće dok se istovremeno silno bori protiv toga… dok je Porter muškarac koji je propatio, iznimno pečatiran događajem iz prošlosti, željan ljubavi i novog početka.

Ono što je autorica dobro upakirala u ovu knjigu jest: misterija, ljubav, senzualnost, bolna prošlost. I tolika ”suprotnost” kod glavnih likova u smislu da ono što jednom treba kao lijek – drugom gotovo nanosi bol. Baš tako, za naježiti se!

Sve to je dalo ovu čarobnu kombinaciju koja te navodi da okreneš i pročitaš svaku stranicu, sad i odmah, sve dok ne dođeš do posljednje. Knjiga je tako lijepo napisana, prati obje perspektive, balansira između velikih doza humora, suosjećanja, depresivnih epizoda pa sve do vrućih scena. Dakle, ničega neće faliti.

Imate moje iskrene preporuke. Ovo je knjiga koja će vas oduševiti, osvojiti na svaki način, uvući vam se u podsvijest i navesti vas da odmah poželite saznati što se dogodilo dalje! Baš savršeno štivo kada vas uhvati čitalačka kriza i trebate nešto što će vas ponovno uvući u svijet knjiga, nešto što će u vama probuditi ljubav, ugrijati vaše srce i zapaliti vaše vijuge – Mračna svitanja su pun pogodak.

Veselim se vašim dojmovima! Hvala na čitanju recenzije, 14.5.2019.

Izdavač je gore spomenut, 24sata knjige.

Knjigu s engleskog preveo: Ivan Babačić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s