Nešto je u vodi – Catherine Steadman

R E C E N Z I J A

Mozaik knjiga

Erin i Mark su novopečeni bračni par. Erin nadomak ogromnog uspjeha na poslovnom planu, a Mark investicijski bankar kojem se život mijenja u nekoliko minuta. Unatoč svim okolnostima, odlaze na medeni mjesec, ni manje ni više nego na idiličnu Bora Boru.

Tamo provode prekrasne dane sve dok se jednom ne zapute prema jednom malom, nenaseljenom otoku, nedaleko od njihovog smještaja. Na putu nazad, u vodi primjete nešto vrlo neobično i odlučuju kako neće propitkivati što je i o čemu se tu radi. Ali znatiželjna Erin, kakva je, ne odoli. A je li taj potez ispravan kako se čini?

A onda ih jedno ronjenje odvede do drugih spoznaja. Napetost, iščekivanje, tajnovitost… na kraju krajeva, što može poći po zlu ukoliko svoju tajnu zadrže među sobom? Pobrinu se ukloniti sve ”tragove” i vrate se u svoj stari život sa novim planovima. Sve se čini fantastično, ali koliko zapravo bajke traju?

Uz planiranje kako će i što sa svojim otkrićem, priča prati Erin koja snima svoj prvi dokumentarac. Te nas tako vodi u zatvor na inetrvjue sa tri zatvorenika. Kasnije prati i njihov izlazak, unatoč tome što je neposredno nakon izlaska iz zatvora jedna od zatvorenica nestala, pobjegla, Erin nastavlja snimati materijal za svoj film za preostalih dvoje likova. Tu se, također dese nekakvi sumnjivi događaji koji bi možda mogli biti povezani sa tajnom koju Mark i Erin kriju. Te se događa razoran niz događaja koji ljulja apsolutno sve. Od sigurnosti naših glavnih likova, do njihove slobode a i braka. Panika, strah, nenadani gosti, poruke na telefonu…

Koliko zapravo možemo vjerovati nekom kada su okolnosti drugačije no ikada? Koliko ljudi mogu pobijediti pohlepu u sebi? I na kraju krajeva, je li ljubav dovoljna da nas drži na pravom putu?

Sva ta pitanja pronaći će se i u vama dok budete čitali ovaj briljantan triler!

Nešto je u vodi je knjiga koja je napeta od samog početka pa sve do kraja. Unatoč tome što se neke stvari daju naslutiti relativno brzo, što se u glavi već stvaraju zaključci i što su konci povezani, nećete ju moći ispustiti iz ruku sve dok ne okrenete i posljednju stranicu. Jer je pisana na tako zanimljiv način; da vam na trenutke ledi krv u žilama, na trenutke si čupate kosu od frustracije zbog postupaka glavnih likova, a na trenutke se pitate o raznim životnim situacijama i o tom koliko poznajete ljude oko sebe… a i sami sebe.

Upravo takav učinak budi ova knjiga. Mene je oduševio rasplet, a i sam kraj koji unatoč tome što smo dobili krajnji ishod glavne situacije, baca nas u razmišljanje što će biti sa ostalim, sporednim stvarima. Kako bi mi to rekli, autorica nam je zapaprila. 😉

Namjerno vam nisam otkrila određene pojedinosti jer želim da sami uplovite u ovu knjigu kako bi saznali što i kako. Imate moje iskrene preporuke. Knjiga koju ćete pročitati u tren oka. Zanimljiva, napeta, burna, drugačija! Sve do samog kraja. Imat ćete osjećaj da vam gori pod nogama dok se situacija ne rasplete… pripremite se na to!

Hvala na čitanju recenzije! 15.3.2019.

Izdavač je gore spomenut, Mozaik. Hvala na ovakvoj knjizi!

S engleskog prevela: Aleksandra Barlović

Kategorije #recenzija, Mozaik knjiga

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Napravite svoju stranicu s WordPress.com
Započnite
%d blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close