#recenzija · Profil

Društvo čarobnih jednoroga – Selwyn E. Phipps

Profil

Društvo čarobnih jednoroga već je stoljećima posvećeno proučavanju i zaštiti ovih krasnih bića. Ovaj Službeni priručnik sadržava bilješke o istraživanjima, proučavanju te služi kao vodič za bolje upoznavanje jednoroga. Kažu da je ovo dokaz da jednorozi i njihove moći uistinu i postoje…

Knjiga je tako bogata krasnim, šarenim ilustracijama za koje su se potrudili Harry i Zanna Goldhawk te Helen Dardik.

Na samom početku, kao uvod imamo priliku saznati više o Društvu čarobnih jednoroga. Što je, kako funkcionira, kada je osnovano i slične detalje. Zatim nam je na vrlo zanimljiv način ispričana priča o zlatnom i srebrnome jednorogu, naravno uz prekrasne ilustracije.

Nakon toga dobijemo uvid u to čime se hrane ova čarobna bića, kako komunicirati s njima, o vjerovanjima i mitovima o jednorozima, kratku simboliku jednoroga, kako izgledaju njihovi tragovi…

Ali to nije sve! Kroz ovaj vodič upoznajemo koje vrste jednoroga postoje. A da bi stvar bila zanimljivija za svaku od tih sedam vrsta nam je ispričana i jedna legenda. Kako, tko i gdje se susreo s tom vrstom. Sigurna sam da ćete zajedno uz vašu djecu uživati u tim pričama. Svaka je posebna na svoj način.

A ono što je meni bilo posebno zanimljivo jest zemljovid koji prikazuje gdje ćemo pronaći i koju vrstu jednoroga! Vodeni mjeseci su oni koji se kreću našim područjem, pa obratite pozornost 😉 Vidljivi su jedino za bistrih noći kada ih se može zamijetiti na svjetlosti Mjeseca i zvijezda.

A pred samim krajem postoji ”kviz” koji će vam pokazati koji je jednorog vaš zaštitnik. Meni je rečeno da je moj Pustinjski plamičak. Što govori da sam odana, odlučna te izdržljiva i snažna. Nije loše, zar ne?

Iskreno vam preporučujem da se upustite u ovu slatku avanturu. Knjiga je ovo koja će vam osvojiti srce, ne samo divnim šarenilom nego i samim tekstom unutra. Uljepšat će vam dan, nasmijati vas te probuditi dijete u vama.

A ukoliko obožavate jednoroge još od malih nogu, baš poput mene, ova knjiga će vas navesti da još više vjerujete u njih.

Jer sigurna sam da bi voljeli saznati zbog čega jedu agavu, indijski lotos, a zbog čega polarnu vrbu i himalajski luk te kakav rog može biti i za što sve služi, koje su to čarobne moći jednoroga i kako i sam postati član Društva čarobnih jednoroga.

Hvala na čitanju recenzije. 11.2.2019.

Izdavač je gore spomenut, Profil. Hvala što ste mi omogućili da uplovim u ovaj čarobni svijet.

Knjigu prevela: Patricija Horvat

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s