#recenzija · Stilus Knjiga

Slomljeni princ – Erin Watt

R E C E N Z I J A

Stilus Knjiga

“U mojoj je prošlosti mnogo kostura za koje Ella ne zna. Mnogo toga od čega bi joj sigurno pozlilo.”

Reed Royal uistinu krije mnogo toga. A ono što je najvještije sakrio u prvom dijelu ovoga serijala jest – ljubav prema Elli.

“Svima nam je stalo do nje jer nam je ta djevojka uletjela u kuću poput uragana i zahvaljujući njezinoj prisutnosti kao da je sve ponovno oživjelo. Donijela je čelik i vatru. Natjerala nas je da se ponovno smijemo. Dala nam je svrhu – isprva da se ujedinimo protiv nje, a onda smo svi stali uz nju. Štitili je i voljeli.”

U Princezi od papira imali smo jasan uvid u Elline osjećaje. U njeno viđenje situacije. Svi koji su čitali Princezu, ostali su šokirani poput mene, sigurno. Kraj je bio, ono, šok. Toliko se nestrpljivo čekao Princ, sa barem pet teorija zašto je Brooke bila u njegovoj sobi, ali zapravo, bili smo tako daleko od istine. Reed i Brooke kriju strašnu tajnu. Ništa nije onako kako nam je predstavljeno na samom kraju Princeze od papira. Stvari su drugačije, u pozadini se krije nešto još prljavije… ali ono što se još krije u Slomljenom princu je početak, pravi početak ljubavnog odnosa između Elle i Reeda. Kroz njegovu perspektivu koračamo prilično živopisno kroz taj njihov svijet. Kroz sve ono što je Reed prošao kada je Ella pobjegla, obiteljsku dramu, bratsku ljubav, a i kroz onu prljavštinu koju novac donosi. A izmjena njegove i njene perspektive toliko je dobrodošla da kroz čitanje klizite jednostavno baš kao da gledate film. Kao da ste u svakom trenutku tamo, pored njih.

“Doživjela sam trenutke istinske sreće. Problem je u tome što pad s litice sreće boli k’o sam vrag.”

Ono što mi se posebno svidjelo kroz ovu priču je što imamo uvid i kako funkcionira taj sloj bogataša. Koliko je novac u njihovom svijetu bitan. Koliko ti višak ili manjak novca narušava duševni mir u školi. Nije ovo samo ljubavna drama, ovo je puno dublje od toga. Oduševljena sam kako su autorice opisale svaki, od najbitnijeg do najobičnijeg dijela života u ove dvije knjige. Nisu nam uskratile ništa. Ne pamtim koji me serijal zadnji ovoliko oduševio i mogu priznati da sam se ”navukla” na Ellu i Reeda. Ali osim njih, želim znati sve o Eastonu. Ima tu još puno toga za ispričati, puno pitanja na koja treba odgovoriti i sigurna sam da ćemo sve to dobiti u narednim nastavcima. Moram vas upozoriti da kada jednom pročitate ovu knjigu, nećete mirno spavati jer ćete samo htjeti saznati što se dogodilo nakon 331.stranice… a recept da vam bude bolje – nemam. Preostaje nam samo čekati proljeće kada će nam naša draga ekipa iz Stilus knjige pripremiti i treći dio ovoga serijala.

OCJENA : 5/5

Moram vam priznati da me Reed osvojio. Baš kako sam i očekivala, kraj Princeze me razbio od pod, a dio ove knjige koji je pisan iz njegove perspektive me natjerao da se ponovno sastavim i zavolim svaku sekundu koju sam provela čitajući Royale! Slomljeni princ me opustošio. Takav rasplet događaja, da se sve pretvorilo u jedan intrigantan, usudim se reći i triler. Gladna sam odgovora. Toliko da ne mogu dočekati izlazak novoga nastavka. Ovo mi je uvjerljivo jedan od najdražih serijala! Svakako dodajte Princezu i Princa na popis za Interliber!

Imate moje najiskrenije preporuke.

Hvala na čitanju recenzije, 12.11.2018.

45867965_508797916264691_2783283110119211008_n

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s