#recenzija · Nekategorizirano · Stilus Knjiga

Erin Watt – Princeza od papira

R E C E N Z I J A
Ella Harper cijeli se život s hirovitom majkom seli iz jednog grada u drugi i krpa kraj s krajem, no ipak vjeruje da će se jednoga dana izvući iz bijede. Nakon majčine smrti, Ella više nema nikoga, ples, bijeda i preživljavanje njena su svakodnevnica. Sve dok se ne pojavi Callum Royal, spasi je od siromaštva i postane njezin skrbnik. No Callum ju nije pripremio na svojih pet sinova koji od samoga starta zamrze Ellu.

No, jedan ju ipak mrzi više od drugih, Reed Royal. Koliko je zapravo to točno?

„Jabuka mi se njiše ispred nosa, sočno crvena i slasna, ali kao i u bajci, Reed Royal je negativac prerušen u zgodnoga princa. Zagristi u njega bila bi golema pogreška.“

Ella je bila spremna na sve, ali ne i na prepredenog Reeda. Od samoga dolaska u kuću, ona je odlučila ne vjerovati nikome slijepo te je pozamašni iznos koji je dobila od Calluma spremila u svoj ruksak kao rezervu za bijeg iz palače u kojoj se našla, ne znajući da će dobar dio toga novca dati kako bi pomogla jednom od braće.

43744316_1976337599129186_8266061944411127808_n

Kao novi član obitelji Royal, prvi dan ima privilegije u školi, sve dok se braća ne okome na nju i ne daju joj prijedlog – da se povuče, napusti njihove živote. Elli je to potpuno neprihvatljivo. Ne iz razloga zbog kojih braća misle da je ona u njihovoj kući, nego zbog dogovora kojeg je sklopila sa Callumom. Nije spremna prokockati šansu koju je dobila. Izgubiti priliku mature, dobrog fakulteta, za nju je noćna mora. A to znači da je odbila ”dobronamjernu” ponudu braće.

Svaki idući dan u školi za nju je pakao. Neprimjetna je, a kada ju i primijete, to izgleda otprilike ovako – podsmjehivanje na hodnicima, hrpa papira, kore od banane i raznog ostalog smeća u njenom školskom ormariću. Da, toliko opake su tinejdžerice iz privatnih škola.

Ali čak ni tada ona ne poklekne. Upoznaje Valerie, siromašnu sestričnu jedne od utjecajnijih djevojaka u školi. Možda je to ono što je njih dvije isprva zbližilo – totalni su autsajderi. Ali kako vrijeme prolazi, vidimo točno koliko snažno se gradi odnos između njih dvije. Tu povezanost među njima… Obje obožavaju ples, ne vole dramu, dobro, vole špijunirati, gledati iz kutka što se zbiva, ali ne vole se naći u centru, u tom krugu bogatih, jedna su drugoj najveća potpora. Baš kako to u pravom prijateljstvu i treba biti.

Ella kasnije postane meta ogovaranja jer je viđena u jednom klubu kako je zabrijala s jednim od braće, a da to nije Reed! Možete li to zamisliti? Kakav trač… govore da je prvo krenula s blizancima, pa se prebacila na stariju braću. Kasnije, nakon toga događaja, imamo posebnan odnos koji se razvije između jednoga od braće i nje. Neću vam otkrivati o kome je riječ, ali recimo samo da se njih dvoje na neki način razumiju. Ella će mu stvarno pomoći u najgorem trenutku. Kada? Saznat ćete dok budete čitali Princezu od papira.

U njen život ulazi još jedan bitan lik, supruga njenoga oca. Od nje će vam se dići kosa na glavi. Žena doslovno ima pandže kojima je spremna ogrebati srce svakome tko se približi onom što je njoj najbitnije… novcu. Ella je sve samo ne zadovoljna odlaskom kod te žene i ne želi ju više nikada vidjeti, a koliko je to moguće? A kada ih poveže jedna bitna stvar, možda ju zbog toga bude morala viđati i češće no što bi ikada poželjela.

Sigurno vas najviše zanima ono što mi je ”promaknulo” što je s Reedom? Pa, njihov odnos sam ostavila za kraj…

43753234_337360083688040_6990417530347061248_n

Reed zasigurno krije svoje mračne, primamljive tajne. Vjerujte mi da ima prilično zanimljiv ispušni ventil. Ne, nije ono što mislite. Saznat ćete o čemu je riječ kroz knjigu…

Od samoga početka jasno je dao do znanja Elli da ju ne želi. Za njega je ona nitko i ništa. Kći striptizete. Uz to, planira otići studirati iduće godine i nikada se ne vratiti u taj grad pa i tu činjenicu koristi kao štit od Elle. Osuđuje ju i podbada u svakom mogućem trenutku. Sve dok ne postane svjestan da ta djevojka polako probija štit koji je postavio oko sebe i omata se oko njega poput bršljana. I zapravo… Redu se sviđa taj osjećaj, ma koliko dugo mu trebalo da si to prizna. Sviđa mu se.

“Možda bismo u neko drugo vrijeme i na drugome mjestu, ti i ja imali drukčiju priču.”

Kada konačno sklopi primirje s Ellom, sva ostala braća se slože s tim te među njima nema više tenzija. Ella tako postaje meta za druge dečke. Ni sama ne zna godi li joj to ili ne, ali povrijeđena Reedovim odbijanjem, odbacivanjem i negiranjem osjećaja prema njoj, dopusti si izlazak s drugim muškarcem. A taj izlazak će biti sve samo ne pametna ideja! Hoće li joj se to obiti o glavu ili će uspjeti izbjeći katastrofu?

„Ovaj mi je frajer bio neprijatelj i izvor gomile emocionalne boli. Ali sad se držim za njega kao da je jedina utjeha koju ću ikad pronaći na ovom svijetu.“

A kada stvari konačno krenu onako kako želimo? Koliko je to zapravo moguće u životu? Da svaka puzla sjedne na svoje mjesto, teško je izvedivo.

Bol koji ponekada osjećamo zbog neuzvraćene ljubavi, ništa je naspram boli koja se pojavi kada nastupi izdaja. Kada nam je netko najbitniji u životu, sama pomisao na nestanak te osobe je bolna. Što kada ju uistinu moramo izbrisati iz života? Tada se raspadamo. Uništeni smo.

-Royali će te uništiti.

43880373_1862602727150508_7417988546935390208_n

OCJENA : 5/5

Ovo je knjiga koju nećete ispustiti iz ruku dok ju ne pročitate do kraja. Doslovno. Moram priznati, koliko god nestrpljivo čekam nastavke, drago mi je što je serijal u pitanju. Jer već vidim da se tu krije mnogo toga, od tajni, laži, spletki, ljubavi do svega ostalog, da to jednostavno ne bi stalo u knjigu – dvije.

Svaka čast ovim autoricama što su se spojile i napisale nam ovakvu knjigu. Oborila me s nogu. Princeza od papira pravo je osvježenje nakon par krimića koje sam čitala u zadnje vrijeme. Totalno ti probudi emocije i vrati te u to doba srednje škole, baš kao da si tamo, s njima.

Hvala vam na čitanju recenzije!

13.10.2018.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s